8 koraka za uspešan sastanak

KORAK 1

Unapred odredite šta vam je cilj sastanka. Imajte jasno na umu šta želite da postignete.

KORAK 2

Uđite u resursno stanje, svoje prirodno, sigurno JA, budite potpuno u skladu sa sobom, svojim mislima i okruženjem. Važno je da opuštenim stavom započnete sastanak.

KORAK 3

Dozvolite i učesnicima sastanka da budu opušteni. Iako vas neko ne gleda, to ne znači da vas ne sluša. Postoji logično, naučno dokazano objašnjenje za to. Neki ljudi se mnogo lakše i bolje fokusiraju kada svoj pogled usmere u neku drugu tačku umesto u sagovornika.

KORAK 4

Obratite pažnju na vreme. Nije važno koliko će sastanak trajati, važno je šta ste postigli. Ukoliko niste postigli rezultat u prvih pola sata, napravite pauzu.

Dozvolite učesnicima da se razmrdaju, međusobno prokomentarišu. Možda tada dođu do neke dobre ideje.

KORAK 5

Obratite pažnju na ostale učesnike sastanka, njihovo ponašanje i reakcije. Ukoliko primetite da vas neko ne sluša znači da treba da promenite to što radite.

KORAK 6

Sve papire, izveštaje, brošure podelite nakon najvažnijeg dela sastanka. Na taj način izbegavate mogućnost da se pažnja učesnika prenese na neki drugi detalj.

KORAK 7

Kada ostvarite cilj – završite sastanak. Besmisleno je sedeti i razgovarati iznova o istoj temi, kada je dogovor postignut. Pametno koristite svoje vreme.

KORAK 8

Napravite zaključak. Zaključak je i da nema zaključka.

UŽIVAJTE U USPEHU!

Dr Darko Cvetković, International NLP Trainer & Reiki Master

Ukoliko želite da na sastancima koje vodite uvek pokrećete energiju i na najbolji način prenosite svoje znanje PRIJAVITE SE ODMAH na trodnevni workshop NLP Energy House-a PRESENTATION SKILLS!

Edukacija traje od 7.do 9. jula na Kopaoniku i namenjena je svima koji koordinišu timove, redovno vode sastanke, drže razne obuke, rade edukacije ili poslove iz oblasti konsaltinga, rade u direktnoj prodaji, kao i svima koji prosto žele da unaprede svoje prezentacione veštine i postanu vrhunski prezentatori.

 

 

 

 

error: Content is protected !!