Ja to mogu

 

Kada ste postigli nešto važno i veliko u životu? Šta je bio okidač da ostvarite svoj san? Samo razmislite ko ste bili tada i kakvu ste sliku imali o sebi tada?

 

Čuda se dešavaju kada samo donesemo odluku. Odluku da nešto želimo ili ne želimo da uradimo. I kada donesemo odluku da stojimo iza toga dosledno.

Dosledno sebi i sopstvenom životu. Odluku da mi nešto možemo i da verujemo u to da možemo. Možemo menjati svoje ponašanje, učiti nove tehnike, menjati okruženje ako nam je uverenje ostalo isto ništa se neće znatno promeniti. Imate ljude koji imaju manje znanja, manje škola, nisu doktori nauka i u životu su postigli puno. Šta mislite zašto? Samo zato što su doneli odluku i verovali da mogu. Odluka je verovatno jedina razlika koja pravi razliku. Kada verujete da možete, sve se oko vas upravo tako i namesti, podržava vas i podstiče. Kada verujete da ne možete, sve se oko vas upravo tako i namesti, da vam pokaže da niste u stanju.

Pa šta uraditi? Doneti odluku, sada… šta je to što želite. Zapišite na nekom parčetu papira i zakačite na zid da vam stalno bude na vidiku i da vas podseća, stavite i neku svoju sliku pored. Sliku kada ste bili najsrećniji i najsigurniji u sebe.

Kada promenite svoje uverenje, zadiviće vas kako će vaše ponašanje početi da se menja. Vi ćete se nesvesno ponašati upravo u skladu sa svojim novim uverenjem. Uskoro počinje da se menja i okruženje koje odgovara vašem ponašanju. Ljudi koji će vas podržavati počinju da se pojavljuju u vašem životu, a svi oni koji vas odvlače od cilja počinju da nestaju.

Postoji jedna izreka: “Ako želiš da promeniš okruženje, jednostavno promeni ponašanje.”

I dok čitate ovaj tekst verovatno vam se u glavi već stvorila slika ili osećaj da je vreme da donesete neku odluku i kako bi bilo da jednostavno dobro razmislite i odlučite da je sada pravi trenutak za to. Bilo da se tiče posla, odnosa, veze, ljudi. Nije važno, samo odlučite, jer to je prvi korak ka uspehu.

I recite sebi: „JA TO MOGU!

 

 

 

error: Content is protected !!