Kada je najbolje vreme da kreneš da treniraš?

Sada. Sada je najbolje vreme, koje god doba dana, dan ili mesec bio. Najbolje vreme je sada. Razmisli samo, ako odlažeš prvi dan treninga koliko zapravo odlažeš svoje rezultate.

 

Sedeo sam sa jednim prijateljem pre par dana, inače, pre nekoliko meseci smo pričali o tome koliko je važno da se aktiviramo i krenemo da treniramo jer smo se poprilično nagojili. Ja sam krenuo, on nije. Nakon tri meseca se vidimo i on ima isto kilograma i izgleda identično. Ja imam 6 kilograma manje i izgledam mnogo bolje.

Hajdemo iskreno. Ti odlično znaš da je samo taj prvi dan treninga izazovan, dok sebe motivišeš da počneš. Dešavalo ti se već, zar ne? Seti se onda, ako je fizička aktivnost na ma koji način bila deo tvog života, kako je fenomenalan osećaj kada već posle prvog treninga počneš da dobijaš jaku želju da opet odeš na trening. Seti se kako te ta energija fizičke aktivnosti veoma brzo obuzme.

Evo šta možeš da uradiš da sebe ponovo „nateraš“ da odeš u teretanu ili započneš bilo koji drugi trening.

Izaberi mesto gde ćeš trenirati i način. To može da bude neka teretana, trčanje u parku, trening kod kuće uz neki video ili aplikaciju. Nije važno. Cilj je samo da kreneš jer znaš da je to tebi važno.

Izaberi vreme u toku dana kada ti najviše prija da vežbaš. Moje vreme je prepodne. Pre nego započnem bilo koju drugu aktivnost.

Pripremi torbu za trening. Ukoliko pripremiš torbu za trening dan ranije i staviš je pored ulaznih vrata, ona će te stalno podsećati na trening i veruj mi, krenućeš. Imaćeš onaj blagi osećaj uzbuđenosti da je došlo vreme da izgledaš najbolje do sada.

Vežbaj samo 3 puta nedeljno za početak, to je sasvim dovoljno. Prva pomisao ljudima kada je trening u pitanju jeste: „Ali kako ću ja svakog dana da izdvojm dva sata? Pa ja nemam to vreme.“ Nije potrebno da bude svakog dana. Vikendom i ne moraš da treniraš. Neka to budu dani odmora za tvoje telo.

Posmatraj trening kao poslovni sastanak. Postavi trening kao prioritet u odnosu na druge ljude, stvari ili događaje. Postavi trening kao najvažniji poslovni sastanak, koji je neodložan i na kome moraš da budeš. Meni se dešavalo da odlučim da idem na trening i sasvim slučajno moja supruga baš tada zakaže da nam dođu prijatelji. U početku bih otkazivao trening dok nisam shvatio šta zapravo sebi radim. Sada bez truntke dvoumljenja kažem: „Super, ti ih dočekaj, a ja odoh na trening i kada se vratim, družimo se.“ Znate šta se sada dešava? Prvo se konsultujemo i tek nakon toga zakazujemo posete.

Okruži se ljudima koji treniraju. Na takav način dobijaš još veću motivaciju da ideš na trening i pričaš o svojim iskustvima. Šta si uradio/la, koje vežbe za koju grupu mišića…  Ja sam čak i na Pintrest mreži napravio sebi board za trening i ishranu kao i motivirajuće citate.

Kada krećeš na trening?

 

 

 

 

error: Content is protected !!