Želite da manifestujete bolji život, odnose, posao, porodicu za sebe?

Ne znate odakle da krenete i imate utisak da se vrtite u krug?

Pre par godina nisam ni mislio da sam ja tip za meditaciju, čak iz neznanja šta je meditacija, imao sam i otpor prema tome. Malo po malo kada sam shvatio koji su benfiti, jednostavno to je postalo deo moje dnevne rutine.

Najbolje objašnjenje koje sam pročitao je bilo da je naš um u toku dana kao uzbrkana voda koja je podigla talog i zamutila se. Kroz takvu vodu ne mogu videti ništa. Meditacjia ima moć da talog, nataloži i izbistri vodu da bi nam jasnovidost bila bolja.

Meditacija je isto što i molitva i nema veze sa religijom. Ima veze sa našom fleksibilnošću da život prilagodimo sebi. Ko želi može da sedi u tišini i ponavlja svoju molitvu pola sata. I ja to ponekada radim.

Umirite svoj um da biste mogli da funkcionišete lakše i bolje.
Način izaberite sami.

Benefiti meditacije:

- Povećan fokus i koncnetracija
- Uvidi u razrešenje problema
- Pojačana percepcija okoline i jasna slika događaja
- Smanjenje nivoa stresa
- Povećana količina životne energije
- Više strpljenja i tolerancije
- Brže donošenje odluka
- Smanjenje osećaja umora
- Životno zadovoljstvo


Meditacija ne traje dugo i nisu vam potrebni nikakvi posebni uslovi. Možete meditirati bilo gde. Sa ili bez muzike.Kako se meditacija izvodi.

Potrebno je da budete u sedećem položaju, noge na podu ili prekrštene (lotus položaj kod nas poznat kao turski sed). Kičma pravo. Oči mogu biti zatvorene ili otvorene, zavisi od tipa meditacije koju izvodite.

Moguće je meditirati na tri načina:
Fokus na disanje
Fokus na mantru
Fokus na predmet


Sve ove metode imaju za cilj da otklonite misli koje vam dolaze i stavljate fokus na disanje, mantru ili predmet. Misli će se pojavljivati, ali je potrebno da ih samo posmatramo i ne analiziramo.

Blog - Meditacija snižava pritisak i smanjuje stres

Pročitaj OVDEPreuzmi besplatnu e-Knjigu "MEDITACIJA - odgovori na najčešća pitanja"