Na kom si nivou izobilja?

Verovatno ste čuli da duhovnost i novac ne idu zajedno? Da novac kvari ljude i da je proklet? Da li je to istina i koliko verujemo u to?

Sa druge strane prečesto čujemo frazu izobilje koju nekako samu od sebe povezujemo sa materijalnim statusom. Odakle nam potiče ta spoznaja?

Izobilje postoji na svim nivoima postojanja. Duhovnom, materijalom, emotivnom i mentalnom. Kada smo na sva četiri nivoa u izobilju mi smo potpuni, srećni, dobronamerni, ljubazni i puni ljubavi prema životu i ljudima.

Idu ovi nivoi i odvojeno jedan od drugog, ali tada nismo potpuni, uvek postoji nešto što nedostaje. Jedna karika koja sreću kvari. Onda nam se dogodi onaj momenat:“Sve je dobro, samo da je još…“ a mi nismo svesni šta je to još, što nedostaje. E to je izobilje na nekom drugom nivou, na nivou koji još nismo otkrili.

Duhovni nivo izobilja daje nam spokoj, mir, da sve što radimo je ok i da nam život nosi sve ono što nam je potrebno. Da znamo da naše postojanje i naša svrha jeste samo da smo dobro, šta god radili, gde god bili, šta god želeli.

Materijalni nivo izobilja daje nam sigurnost, bezbrižnost da radimo lagano i da ćemo mi i naša porodica uvek biti obezbeđeni. Kada bismo to znali, kako bismo onda radili i koliko bismo vremena bili u poslu.

Emotivni nivo izobilja nam daje dobre međuljudske odnose koji nam donose visok novi samopoštovanja i samovrednovanja, jer samo kao takvi sebi dajemo slobodu da budemo autentični i prihvaćeni baš takvi kakvi smo.

Mentalni nivo izobilja nam daje stabilnost, lako donošenje odluka, prepoznavanje pravih izbora. Naš život se od jutra do mraka svodi na odluke. A kada smo u izobilju na svim ostalim nivoima onda nam mentalni bude sam od sebe u izobilju. Lakoća obavljanja svega u toku dana. Jasnovidost i jasan fokus.

Razmislite da li ste u potpunom ili delimičnom izobilju.

Darko Cvetković

Saznaj više

error: Content is protected !!