Podrška – izgovor ili potreba

 

Sve počinje od podrške, stalno nam je potrebna. Često slušam priče o podršci i puno razmišljam o tome…

Da li ste bili u situaciji da ste na korak da napravite promenu i onda vam je bila potrebna podrška određene osobe, a ona je izostala? Ili je ta osoba rekla nešto tipa: „Ma nema ništa od toga, ne gubi vreme.“ i vi ste odustali jer niste dobili podršku od vama važne osobe.

 

 

Da li je vama u tom trenutku bila potrebna podrška?

Ne, nije vama u tom trenutku bila potrebna podrška. Bio vam je potreban izgovor i onda ste ga našli u nekoj osobi koja je rekla da vi to ne možete i pripisali ste joj značenje da vam nije dala podršku. Ono što vam jeste dala je njeno mišljenje i to je sve.

A onda se zapitam, da li ste istu tu osobu pitali neke druge svakodnevne stvari? Ne, niste, jer zašto biste? To su vaše stvari. Kako onda ta osoba postane tako važna u tom jednom deliću sekunde, da vam baš ta osoba ne pruži pomoć, baš tada kada vam je potrebno?   

Da pogledamo malo unazad. Kada ste ostajali do jutra u diskoteci, nije vam bila potrebna podrška roditelja. Kada ste popili malo više, nije vam bila potrebna podrška roditelja, kada ste prišli nekome ko vam se dopada, opet isto, nije vam bila potrebna podrška roditelja, kada ste imali fenomenalan sex sa nekim koga volite nije vam bila potrebna podrška roditelja…

Međutim, kada treba da nađete posao, da započnete svoj biznis ili kada su vam potrebni kontakti, da uradite nešto veliko, e tu stupaju roditelji na scenu i njihova podrška. Gde su, zašto ne pružaju podršku sada kada vam treba? Kako mogu da vam kažu tako nešto?  
Možda zato što vam nije potrebna.

Birate da tražite odgovornu osobu van sebe za stvari koje vam se ne sviđaju, dok za stvari koje vam se dopadaju i za koje ste uzbuđeni, odlučujete da ne slušate nikoga. I dokle tako? Još koliko dugo ćete se kriti iza drugih? Izbor je vaš, zauvek ili nikada više!

Ako odgovornost preuzmete na sebe, šta se najgore može desiti?

Najbolja ili najgora stvar u svemu je da ćete postići svoje ciljeve i ne postoji bolji osećaj od onog kada znate da ste sve uradili sami. Verujem da znate tačno taj osećaj: srećno lice i osmeh koji ne umete da sakrijete, snaga u vašim mišićima i misao da možete sve na svetu. Jer je istina.

Jedan uspeh daje vam hrabrost i veru koja vam je potrebna da idete dalje. Jedan uspeh će vas motivisati za sledeći. I gde je granica? Tamo gde je vi postavite!

Na kraju vi ćete odlučiti da li vam je podrška stvano potrebna ili imate sve što vam je potrebno.

Vi ste vladar svog života, vi ste jedina osoba koja će živeti onaj život za koji se odluči.

 

 

error: Content is protected !!