Repovi prošlosti

 

 

Kada želite da krenete dalje, da ostavite stvari iza sebe i krenete sve iz početka, da biste mogli da poletite, najvažnije je da nema repova koji vas drže u prošlosti. Sve one

neraščišćene stvari će vas stalno vući nazad. Energetski nećete biti u stanju da rastete.

 

 

Nekoliko puta u životu sam dao otkaz i uvek sa kolegama ostao u odličnim odnosima jer nije bilo repova koje sam ostavio iza sebe. Sve je bilo jasno, svi su znali šta se dešava, podržali me u tome…

Da se razumemo, izlazak iz sistema ne sme da bude bekstvo jer ne želimo da budemo više deo nečega. Promena okruženja je odlazak u novi nivo. Kada bežite, nemate spremne strategije, ne znate šta će biti dalje, imate potrebu samo da se izmestite. Tada nastaju i ostaju repovi.

Šta ti repovi predstavljaju?

Sve odnose koji su ostali nesređeni, reči koje su nedorečene, osećanja koja su izmešana. Da li vam je to potrebno?

Glavni koraci kada želite da izađete iz sistema:

  • Budite sigurni u svoju odluku u smislu da ne bežite od problema koji su nerešeni. Tek kada rešite probleme i odnose spremni ste da idete dalje. Sve što niste rešili sačekaće vas sa novim ljudima u novom okruženju na identičan način.
  • Ostavite u dobrom stanju ljude sa kojima ste bili, jer je ta emocija ključ. Ako ste sa nekim ljudima živeli, radili, družili se, bili su vam važni u nekom delu vašeg života, onda je važno da ostavite otvorena vrata. Nikada se ne morate čuti i videti, ali vrata neka ostanu otvorena, tako je emocija zadovoljena.
  • Ne gledajte nazad. Šta je bilo, bilo je. Šta je ko rekao ili uradio – neka je. Ako je do vas, postarajte se da ne zamerate. Verujte u dobru nameru, svi su radili najbolje što su znali.
  • Planirajte budućnost. Gde ćete ići, šta ćete raditi, kako ćete to raditi? Kreiranje budućnosti otklanja stres prošlosti. Budućnost tek dolazi i vi možete postupiti kako želite.
  • Ne govorite puno ljudima o svojim planovima. Neki vas neće podržati i daće vam hiljadu razloga da to ne uradite. Nije važno šta oni misle. Nije važno koji su njihovi strahovi.

 

Mir je najveća vrednost koju možemo imati, a to dobijamo kada smo čisti pred sobom i znamo da smo iskreni.

error: Content is protected !!