Pravo pitanje je da li ste spremni za utakmicu zvanu život?.

Fudbal kao igra ima svoja pravila.

Da li vi u svom životu imate dobro postavljena pravila?

Ovu knjigu nazvao sam Život je kao fudbalska utakmica iz razloga što je fudbal najzastupljeniji sport na našim prostorima. Ljudi vole da ga igraju, malo više da ga gledaju, a još više da se klade. Život je, takođe, jedna vrsta igre koju možemo da odlučimo da igramo sa lakoćom ili da nam bude patnja.

Kroz ovu knjigu napravio bih poređenje onoga što je slično između svakodnevnog života i fudbala. Fudbal ima svoja pravila: znate tačno ko je ko, šta radi, kako radi, koliko traje utakmica, ko su igrači, ko koju poziciju na terenu igra, ko je publika, koliko publika sme da se meša, ko je sudija i slično. Verujem da imate neka životna pravila i verujem da ih poštujete, a da niste uopšte svesni ko je postavio ta pravila po kojima trenutno živite. Ova knjiga će vam upravo pomoći da sva ta pravila, pre svega, prepoznate i da razumete zašto nešto radite i šta sa time možete učiniti. Neka od tih pravila biće potrebno da promenite, jednostavno – reprogramirate, da postanu neka nova koja vama mogu da budu korisna.

Preporuka, koju ne morate da poštujete, je da svakoga dana čitate po jedno poglavlje. Ima ih ukupno 20, a svako poglavlje je tema za sebe.


Sadržaj knjge


Zašto sam napisao ovu knjigu?

Ako se pitate zašto sam napisao ovu knjigu, odgovor bi bio jednostavan: želim da prenesem ljudima sve one načine i uvide koje sam stekao tokom svojih edukacija. U ovoj knjizi je moje iskustvo, stečeno kroz veliki broj održanih treninga na različite teme. Sve ono što je meni pomoglo da živim iz dana u dan lepše, bolje i kvalitetnije. Možemo pričati o avionima i kamionima i vilama na moru – ali ono što čini razliku je naš običan dan. Kako se nosimo sa njim? Da li smo svakoga dana u dobrom emotivnom stanju ili u patnji i problemima? Želim da pružim mogućnost ljudima da uvide kako mogu sebi da ulepšaju svakodnevicu.


Odigrajte pametno ovu igru zvanu život, da jednoga dana iskreno možete reći sebi:

„Bio je ovo dobar život!”